Λεύκανση Πρωκτού

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η λεύκανση πρωκτού υπάγεται στην κατηγορία των αισθητικών θεραπειών και στοχεύει στην αναδιαμόρφωση (λεύκανση) του χρώματος στην περιπρωκτική περιοχή. Η διαδικασία αυτή επιλέγεται από άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος γύρω από τον πρωκτό, η οποία συχνά τους δημιουργεί ανασφάλεια και αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, επηρεάζοντας έτσι την ερωτική τους ζωή.

  Οι μέθοδοι λεύκανσης πρωκτού ποικίλλουν και περιλαμβάνουν ειδικό χημικό peeling ή κρέμες που διασπούν τη μελανίνη στο δέρμα και μεταβάλλουν σταδιακά το χρώμα στο δέρμα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν προσφέρουν μόνιμα αποτελέσματα, ενώ οι συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν στο δέρμα εξακολουθούν να είναι υπό συζήτηση στην ιατρική κοινότητα.

  Η λεύκανση πρωκτού με την εφαρμογή Laser αποτελεί την ιδανική θεραπευτική επιλογή, καθώς εξασφαλίζει μόνιμο και άψογο αποτέλεσμα, χωρίς να προκαλείται κάποιου είδους παρενέργεια.

  Λεύκανση Πρωκτού με Laser – Ποιος είναι ο σκοπός της διαδικασίας;

  Το δέρμα στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό έχει την τάση να σκουραίνει σε σχέση με το φυσικό χρώμα του υπόλοιπου δέρματος. Αυτό οφείλεται σε παράγοντες, όπως είναι:

  • Η τριβή
  • Οι ορμονικές μεταβολές
  • Η πλεονάζουσα έκκριση μελανίνης

  Σκοπός της λεύκανσης πρωκτού με την εφαρμογή Laser είναι η μόνιμη απαλλαγή του ασθενούς από το σκούρο χρώμα στην περιπρωκτική χώρα. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, η περιοχή του δέρματος γύρω από τον πρωκτό αποκτά μια πιο φωτεινή και όμορφη εικόνα, καθώς γίνεται πιο ομοιόμορφη με το δέρμα του υπόλοιπου σώματος.

  Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιθυμούν να αναβαθμίσουν την εικόνα της περιπρωκτικής περιοχής, η οποία, σε δεύτερο χρόνο, προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και, κατά συνέπεια, ποιοτικότερη ερωτική δραστηριότητα.

  Λεύκανση Πρωκτού με Laser – Είναι ασφαλής;

  Η διαδικασία λεύκανσης πρωκτού με τη χρήση Laser είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να προσέξει ιδιαίτερα την επιλογή της τεχνικής στην οποία θα υποβληθεί, καθώς και τον γιατρό που τη διενεργεί. Οι ακατάλληλες τεχνικές λεύκανσης του πρωκτού, καθώς και η χρήση παράνομων προϊόντων, μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, δερματικές βλάβες ή μόνιμο αποχρωματισμό του δέρματος.

  Η λεύκανση πρωκτού με Laser, όταν αυτή εφαρμόζεται από εξειδικευμένο και έμπειρο γιατρό, αποτελεί την ασφαλέστερη και αποδοτικότερη μέθοδο, ενώ παράλληλα προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα.

  Ο χειρουργός – πρωκτολόγος, Δρ Ιωάννης Δοντάς, με πολυετή εμπειρία στη διάγνωση, παρακολούθηση και σύγχρονη θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού, εφαρμόζει τη λεύκανση πρωκτού με Laser στο χώρο της κλινικής υψηλών προδιαγραφών Laser Surgery, προσφέροντας άριστα και μόνιμα αποτελέσματα, με απόλυτη ασφάλεια.

  Λεύκανση Πρωκτού με Laser – Προκαλεί πόνο;

  Η λεύκανση πρωκτού με Laser δεν προκαλεί πόνο. Ωστόσο, ο ασθενής μπορεί να νιώσει μια μικρή ενόχληση ή ήπια τσιμπήματα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  Πριν την έναρξη της θεραπείας, ο γιατρός εφαρμόζει ειδική αναισθητική αλοιφή στην περιοχή όπου στοχεύει το Laser, εξασφαλίζοντας έτσι τη μικρότερη δυνατή ενόχληση.

  Μόλις το δέρμα αρχίσει να επανέρχεται από την κατάσταση του μουδιάσματος, ο ασθενής μπορεί να νιώσει ήπιο κάψιμο και ενόχληση στην περιοχή, τα οποία όμως ρυθμίζονται εύκολα με τη χρήση απλού παυσίπονου ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

  Τι είδους προετοιμασία απαιτείται πριν τη διαδικασία λεύκανσης πρωκτού με Laser;

  Η προετοιμασία που απαιτείται πριν τη διαδικασία λεύκανσης πρωκτού με Laser είναι απλή και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αποφυγή δραστηριοτήτων που προκαλούν εφίδρωση στην περιοχή, όπως είναι η yoga, η αεροβική γυμναστική, κ.α., μερικές ημέρες πριν τη θεραπεία.
  • Χρήση άνετων εσωρούχων τα οποία δεν οδηγούν σε κάποιου είδους τριβή στην περιπρωκτική περιοχή.
  • Αποφυγή αποτρίχωσης στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό.
  • Διακοπή πρωκτικών σεξουαλικών επαφών για τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τη λεύκανση πρωκτού με laser.

  Φροντίδα μετά τη διαδικασία λεύκανσης πρωκτού με Laser

  Η φροντίδα μετά τη διαδικασία λεύκανσης πρωκτού με Laser εξαρτάται από τον τύπο δέρματος του ασθενούς, καθώς και την αντίδραση του οργανισμού του στη θεραπεία.  Σε γενικές γραμμές, οποιεσδήποτε ενοχλήσεις στο δέρμα υποχωρούν σε διάστημα μίας εβδομάδας. Για την καλύτερη πορεία του ασθενούς μετά τη λεύκανση πρωκτού με Laser, συστήνονται τα παρακάτω:

  • Εφαρμογή κρέμας, κατόπιν συνταγογράφησης από το γιατρό, η οποία καταπραΰνει το δέρμα και ενισχύει τη διαδικασία ανάρρωσης.
  • Αποφυγή δραστηριοτήτων που οδηγούν σε τριβή στην περιοχή.
  • Χρήση άνετων εσωρούχων για 3 – 4 ημέρες μετά τη θεραπεία.
  • Διακοπή σεξουαλικών επαφών για 3 ημέρες μετά τη λεύκανση πρωκτού. Σε περίπτωση που το δέρμα εξακολουθεί να είναι ερεθισμένο, ο ασθενής θα πρέπει να συνεχίσει να απέχει από τη σεξουαλική δραστηριότητα για μερικές ημέρες ακόμη.

  Επικοινωνία Επικοινωνία