Συνεργάτες


 • Αντώνιος Ν. Αδρασκέλας | Φυσικοθεραπευτής

  Αντώνιος Αδρασκέλας | ΦυσικοθεραπευτήςΟ Αντώνιος Ν. Αδρασκέλας είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπόνησε πτυχιακή εργασία που βαθμολογήθηκε με άριστα στο θέμα «Φυσικοθεραπεία του Πυελικού Εδάφους σε Άτομα με Ακράτεια Κοπράνων». Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Κεντρική Κλινική Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στις «Δυσλειτουργίες του Πυελικού Εδάφους και στην Φυσιοθεραπευτική Αποκατάστασή τους» στο πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει συμμετάσχει στο σεμινάριο «Φυσικοθεραπευτικής Διαχείρισης Προβλημάτων Πυελικού Εδάφους σε Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας». Διαθέτει γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών μετά την επιτυχή του συμμετοχή στην εκπαίδευση «Basic Life Support – BLS» που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council). To 2018 συμμετείχε ως εθελοντής Φυσικοθεραπευτής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Special Olympics» στο Λουτράκι. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσής του στον τομέα ενδιαφέροντός του, συμμετέχει σε σεμινάρια και συμπόσια, ενώ στις γνώσεις του περιλαμβάνεται και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.


 • Ζαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης | Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

  Ζαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης | Δερματολόγος - ΑφροδισιολόγοςΟ Ζαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (Σ.Σ.Α.Σ.). Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» (αφού προηγήθηκε Παθολογική εξειδίκευση στην Α΄ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»). Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική και Αισθητική Δερματολογία, τα Δερματολογικά Laser και τη Δερματοχειρουργική στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ελλάδα και συμμετείχε μαζί με ομάδα Δερματολόγων και Πλαστικών Χειρουργών στην ίδρυση και λειτουργία Πολυϊατρείου Κοσμετολογίας και Δερματολογικών LASER, από την πρώτη περίοδο λειτουργίας των Laser στην Ελλάδα.
  Από το 1995 ως εξειδικευμένος Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος δραστηριοποιείται σε όλες τις εφαρμογές της Κλινικής, Αισθητικής και Επεμβατικής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας καθώς και στις συνεχώς εξελισσόμενες εφαρμογές Laser και Ιατρικής Αισθητικής, εκπαιδεύοντας και άλλους ιατρούς.
  Την περίοδο 1995 – 2008, παρείχε Δερματολογική – Αφροδισιολογική περίθαλψη σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης (Αστυνομικούς – Πολιτικό Προσωπικό) και τις οικογένειές τους, ως υπεύθυνος του Δερματολογικού Τμήματος του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Στα Δερματολογικά Ιατρεία που διευθύνει παρέχεται πλήρης ενημέρωση και αντιμετώπιση σε όλα τα Δερματολογικά και Αισθητικά προβλήματα.

  Ιατρεία:
  Βασιλίσσης Σοφίας 96, Αμπελόκηποι (Κεντρικό)
  Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 – 20, Βύρωνας (Υποκατάστημα).


 • Αναστασία Χριστοδουλοπούλου | Νοσηλεύτρια Χειρουργείου

  Αναστασία Χριστοδουλοπούλου | Νοσηλεύτρια Χειρουργείου/Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίωνΗ Αναστασία Χριστοδουλοπούλου το 2005 κατέκτησε τον τίτλο του Βοηθού Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων, ενώ το 2008 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης για την ειδικότητα της νοσηλευτικής χειρουργείου στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νίκαιας. Το 2009 μετά την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας της χορηγήθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος βοηθού Νοσηλεύτριας.
  Εργάσθηκε ως υπεύθυνη παροχής Πρώτων Βοηθειών σε χώρους απασχόλησης παιδιών για 4 χρόνια. Στη συνέχεια και για διάστημα 5,5 ετών (2010 – 2015) εργάστηκε στην ιδιωτική Μαιευτική Γυναικολογική και Χειρουργική Κλινική «Ρέα» ως βοηθός Νοσηλείας ορόφου (9 μήνες) και βοηθός Νοσηλείας στην Αίθουσα Τοκετών και στην Παραλαβή ασθενών (4 χρόνια). Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα εργάζεται ως εργαλειοδότρια και γραμματέας στην Κλινική Laser Surgery.
  Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσής της συμμετέχει σε σεμινάρια και νοσηλευτικές ημερίδες. Στις γνώσεις της περιλαμβάνεται η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (Windows, Word, Excel, Internet, Sap), η συνταγογράφηση (e-prescription και ΕΟΠΥΥ) και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.


 • Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης | Αναισθησιολόγος

  Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης | ΑναισθησιολόγοςΟ Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Ειδικεύθηκε στην Αναισθησιολογία στα νοσοκομεία 401 Γ.Σ.Ν.Α. και Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», ενώ μετεκπαιδεύθηκε για ένα έτος στην Καρδιοαναισθησιολογία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  Έχει εκπαιδευθεί σε σεμινάρια ανανηπτών για βασική και προηγμένη υποστήριξη της ζωής, διαχείρισης αεραγωγού, ινοπτικής διασωλήνωσης – εκλεκτικής διασωλήνωσης ενός βρόγχου, ενώ έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης.
  Έχει παρουσιάσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες του διαδικτυακά καθώς και σε περιοδικά του εξωτερικού.
  Εργάζεται ως Αναισθησιολόγος Ιατρός στο Αναισθησιολογικό Τμήμα και στη Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική των Ενόπλων Δυνάμεων του 401 Γ.Σ.Ν.Α.
  Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

  Μέλος
  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρία
  Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Αεραγωγού
  European Resuscitation Council
  European Association of Cardiothoracic Anaesthesiologists


 • Μιχάλης Τσούνης | Χειρουργός ΩΡΛ

  Μιχάλης Τσούνης | Χειρουργός ΩΡΛΟ Δρ. Μιχαήλ Τσούνης MD, PhD είναι Χειρουργός ΩΡΛ, Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  Έχει μετεκπαιδευτεί στη Λειτουργική και Αισθητική Ρινοπλαστική και στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός-Παραρρινίων σε έμμισθες θέσεις στα νοσοκομεία Charing Cross Hospital του Imperial College of Medicine του Λονδίνου, Queen’s Medical Center του Πανεπιστημίου του Nottingham και Academic Medical Center του Πανεπιστημίου του Amsterdam όπου ακολούθησε τα επίσημα προγράμματα χειρουργικής εξειδίκευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο (Fellowships). Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να εκτελέσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων όλου το φάσματος της Ωτορινολαρυγγολογίας Ενηλίκων και Παιδιών και να έρθει σε κλινική επαφή με πληθώρα περιστατικών. Παραμένει ακόμη και σήμερα ενεργό μέλος του ΩΡΛ τμήματος του Imperial College of Medicine και της ΩΡΛ κλινικής του Πανεπιστημίου του Nottingham ως Eπίτιμος Επιμελητής Ρινολογίας (Horonary Rhinology Fellow), συμμετέχοντας σε τακτική βάση στο πρόγραμμα χειρουργείων καθώς και σε ερευνητικές δραστηριότητες. Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται στους Ειδικούς Ωτορινολαρυγγολόγους του Ιατρικού Συλλόγου της Αγγλίας (General Medical Council). Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Παιδο-ΩΡΛ και της Ελληνικής Ακοολογικής Εταιρείας.
  Ιατρείο: Λ. Μεσογείων 163Α, Αθήνα
  Ιστοσελίδα: orltsounis.gr


 • Γιάννης Λουλακάς | Ακτινοδιαγνώστης

  Γιάννης Λουλακάς | ΑκτινοδιαγνώστηςΟ Γιάννης Λουλακάς γεννήθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός στη Μυτιλήνη εκτελώντας και χρέη αγροτικού ιατρού. Εξειδικεύθηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Ν.Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμιγκ» και στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Στη συνέχεια εργάστηκε για διάστημα δύο ετών στο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Αθηνών «Ιπποκράτης -Euromedica», ως επιστημονικός συνεργάτης (ιατρός υπερήχων-triplex), ενώ ακολούθως θήτευσε στο Π. Γ. Νοσοκομείο Πατησίων, ως επικουρικός επιμελητής στο τμήμα του Αξονικού Τομογράφου.
  Το 2008 εντάχθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, και ως στρατιωτικός ιατρός τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση επιμελητή του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος στον Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συγχρόνως, συνεργάστηκε με ιδιωτικά θεραπευτικά Ιδρύματα ως επιστημονικός υπεύθυνος – ιατρός στο τμήμα του Αξονικού τομογράφου της γενικής κλινικής Πειραιά «Παναγία Οδηγήτρια» για έντεκα χρόνια και της Γενικής Κλινικής Αθηνών «Λευκός Σταυρός» στο τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου για οκτώ χρόνια. Σήμερα, εργάζεται στο Τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου στο Διαγνωστικό Κέντρο «Ιατρόπολις» και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Υπερήχων στο Διαγνωστικό Κέντρο «Βιοΐαση». Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.


 • Λεωνίδας Λυκούρας | Νοσηλευτής

  Λεωνίδας Λυκούρας | ΝοσηλευτήςΟ Λεωνίδας Λυκούρας φοίτησε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, από όπου αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.
  Με την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως Νοσηλευτής για διάστημα λίγων μηνών στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «ΡΕΣΤΕΙΟΝ». Από τον Ιούνιο του 2008 έως το Νοέμβριο του 2012 εργάστηκε στην Κλινική Γρηγοριάδη, Θεραπευτήριο «Σωτήρ», στο Παθολογικό & Χειρουργικό τμήμα ως Προϊστάμενος νοσηλευτής του γαστρεντερολογικού τμήματος και ως Υπεύθυνος ιατρικού υλικού και αποθεμάτων.
  Στη συνέχεια και για διάστημα δύο ετών εργάστηκε στον Ο.Κ.Α.Ν.Α. στο πιλοτικό πρόγραμμα υποκατάστασης στις φυλακές Κορυδαλλού του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών.
  Παράλληλα με την εργασία του ως μόνιμο προσωπικό, από το 2008 έως το 2015 εργάστηκε στο πρόγραμμα Νοσηλεία κατ’ οίκον – φροντίδα ασθενών και ως εξωτερικός συνεργάτης – νοσηλευτής σε γαστρεντερολογικά ιατρεία, υπεύθυνος ιατρικού υλικού και αποθεμάτων.
  Από το 2015, ο Λεωνίδας Λυκούρας εργάζεται ως νοσηλευτής στην EPIDERMICA – προϊόντα, επιθέματα και επιδεσμικό υλικό για ασθενείς με χρόνια τραύματα.
  Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσής του στον τομέα ενδιαφέροντός του, συμμετέχει σε σεμινάρια και συμπόσια, ενώ στις γνώσεις του περιλαμβάνεται η χρήση υπολογιστή και συστημάτων (ECDL) και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.


 • Γιώργος Τόπακας | Βιολόγος

  Γιώργος Τόπακας | ΒιολόγοςΟ Γιώργος Τόπακας είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (1975). Με την ολοκλήρωση των σπουδών του συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, με θέμα «Τα ένζυμα και οι ορμόνες της γλυκολυτικής οδού».
  Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε για διάστημα ενός έτους σε φαρμακευτική εταιρία και στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε για δύο έτη (1981-1983) στο Τμήμα Αιμοδοσίας – Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.
  Από το 1983 έως σήμερα εργάζεται Εργαστήριο Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (ανίχνευση αντιγόνων ιστοσυμβατότητας ανίχνευση κυτταροτοξικών αντισωμάτων, έλεγχος αυτοανοσίας, προσδιορισμός πρωτεϊνών οξείας φάσης). Στον τομέα της εξειδίκευσής του εντάσσονται οι καλλιέργειες κυττάρων που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών και νεφρού, οι καλλιέργειες ινοβλαστών και κερατινοκυττάρων καθώς και η μεταμόσχευση τους σε ασθενείς με εγκαύματα και ουλές.
  Το 2007 έλαβε υποτροφία από το «Mediterranean Council for Burns and Fire Disaster , WHO and UN» για το εργαστήριο καλλιεργειών ινοβλαστών και κερατινοκυττάρων του Νοσοκομείου Civico Benfrateli στο Παλέρμο της Ιταλίας.
  Στα πλαίσια της επιμόρφωσής του έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει αναπτύξει εκπαιδευτική, ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα με σχετικές ανακοινώσεις.
  Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.


 • Ειρήνη Καρχιλάκη | Βιολόγος

  Ειρήνη Καρχιλάκη | ΒιολόγοςΗ Ειρήνη Καρχιλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και το 1981 αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος Αθηνών και στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε έως και το 1983 στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Βιοχημικό Εργαστήριο, Τμήμα Αιμοδοσίας – Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το 1999, έπειτα από επιτυχή παρακολούθηση στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το πτυχίο της ως Βιολόγος.
  Από το 1983 έως σήμερα, εργάζεται ως Βιολόγος στο Εργαστήριο Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (ανίχνευση αντιγόνων ιστοσυμβατότητας, ανίχνευση κυτταροτοξικών αντισωμάτων, έλεγχος αυτοανοσίας, προσδιορισμός πρωτεϊνών οξείας φάσης). Έχει εξειδικευθεί στις καλλιέργειες κυττάρων που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών και νεφρού και στις καλλιέργειες ινοβλαστών και κερατινοκυττάρων.
  Στα πλαίσια της επιμόρφωσής της έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει αναπτύξει εκπαιδευτική, ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα με σχετικές ανακοινώσεις.