Αφαίρεση Λιπώματος: Διαδικασία & Κόστος

Λίπωμα Αφαίρεση: Διαδικασία & Κόστος

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Τα λιπώματα αποτελούν καλοήθη ογκίδια που δημιουργούνται στον υποδόριο ιστό. Γίνονται εμφανή στην επιφάνεια του δέρματος και μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία του σώματος. Θεωρείται ότι δημιουργούνται λόγω του άτακτου υπερπολλαπλασιασμού των λιποκυττάρων. Καθότι προκύπτουν από λιποκύτταρα, μπορούν να εντοπιστούν και στον λιπώδη ιστό που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα.

  Περίπου ποσοστό 2% των ανθρώπων μπορεί να εμφανίσει λίπωμα, με πιο επιρρεπείς τις ηλικίες άνω των 40 ετών.

  Τα λιπώματα έχουν μικρό ή μεγάλο μέγεθος και συνήθως δεν είναι επικίνδυνα ή επώδυνα. Όταν είναι επιφανειακά, μπορούν να ψηλαφηθούν και να μετακινηθούν κάτω από το δέρμα.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τα λιπώματα βρίσκονται κοντά σε νεύρα, μυς ή αδένες ενδέχεται να προκαλέσουν πόνο, ερύθημα και ενόχληση. Το μέγεθός τους συνήθως φτάνει έως τα 4 εκατοστά, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να ξεπεράσει και τα 10 εκατοστά.

  Η αφαίρεση λιπώματος εξακολουθεί να είναι η μοναδική μέθοδος αντιμετώπισης των λιπωμάτων. Οι λόγοι για την επιλογή αφαίρεσης ενός λιπώματος συνήθως είναι αισθητικοί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να απαιτείται χειρουργική αφαίρεση, αποσκοπώντας στον αποκλεισμό ή διαπίστωση κάποιας κακοήθους πάθησης.

  Για να ρωτήσετε για το πρόβλημά σας ή για να κλείσετε ραντεβού με τον Δρ. Ιωάννη Δοντά καλέστε στο:

  6986030811

  Μέθοδος Αντιμετώπισης Λιπώματος – Laser Διοξειδίου Του Άνθρακα (CO2 Laser)

  Από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των λιπωμάτων είναι η τεχνική με Χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2 Laser). Το Laser CO2 χρησιμοποιεί παλμική ενέργεια εκπομπής φωτός ή δεσμίδες φωτός σε μορφή σάρωσης.

  Χαρακτηρίζεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων, συγκριτικά με διαφορετικές μεθόδους αφαίρεσης των λιπωμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, που χαρακτηρίζονται από ταχεία ανάρρωση.
  • Είναι ανώδυνο και δεν προκαλεί αιμορραγία, χάρη στη μέθοδο της εξάχνωσης/καυτηριασμού.
  • Η διαδικασία της επέμβασης στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σύντομη, καθώς ολοκληρώνεται σε μόλις 15 με 20 λεπτά.
  • Η μέθοδος Laser δρα εξαιρετικά στοχευμένα και έτσι δεν επηρεάζει τους γύρω υγιείς ιστούς, οι οποίοι δεν αποτελούν μέρος του λιπώματος.
  • Η τομή είναι μικρή και ο ασθενής μπορεί να πλύνει το σημείο της τομής από τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση
  • Η ελάχιστη επεμβατικότητα επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει την ίδια ημέρα στην καθημερινότητά του.
  • Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ανεπαίσθητος και συνήθως ο ασθενής δε χρειάζεται να λάβει αναλγητικά φάρμακα.
  • Τα ποσοστά υποτροπής του λιπώματος μειώνονται σημαντικά, χάρη στη στοχευμένη δράση του Laser.

  Κόστος για την αντιμετώπιση λιπώματος

  Η αφαίρεση λιπώματος είναι αναμφίβολα μια προσιτή σε κόστος διαδικασία. Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος προσφέρει κατ’ επέκταση μια σειρά από οικονομικά οφέλη για τον ασθενή. Βασικός παράγοντας που εξασφαλίζει το μειωμένο κόστος είναι η μη απαιτούμενη νοσηλεία.

  Η κοστολόγηση παρουσιάζει συχνά διαφοροποιήσεις, αναλόγως του περιστατικού.

  Όταν το λίπωμα είναι μικρό σε μέγεθος, η αναισθησία που χρησιμοποιείται είναι τοπική.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, όπως στα μεγάλα λιπώματα ή σε όσα βρίσκονται βαθύτερα στους ιστούς, χορηγείται μέθη ή ολική αναισθησία, με αποτέλεσμα το κόστος να αυξάνεται αναπόφευκτα. Γι αυτό και προτείνεται το λίπωμα να αφαιρείται προτού γίνει ευμέγεθες, εφόσον παρατηρηθεί η προοδευτική αύξησή του.

  Συνεπώς, το μέγεθος του λιπώματος ανήκει σε έναν από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το κόστος.

  Τέλος, το κόστος της διαδικασίας εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των λιπωμάτων προς αφαίρεση όσο και από την ευκολία πρόσβασης στο σημείο που εντοπίζεται το λίπωμα.

   

  Επικοινωνία Επικοινωνία