ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ζαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης | Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Ζαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης | Δερματολόγος - ΑφροδισιολόγοςΖαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Διευθυντής Laser Therapy

Ο Ζαχαρίας Ι. Ανδρεαδάκης σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (Σ.Σ.Α.Σ.). Ειδικεύτηκε στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» (αφού προηγήθηκε Παθολογική εξειδίκευση στην Α΄ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»). Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική και Αισθητική Δερματολογία, τα Δερματολογικά Laser και τη Δερματοχειρουργική στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ελλάδα και συμμετείχε μαζί με ομάδα Δερματολόγων και Πλαστικών Χειρουργών στην ίδρυση και λειτουργία Πολυϊατρείου Κοσμετολογίας και Δερματολογικών LASER, από την πρώτη περίοδο λειτουργίας των Laser στην Ελλάδα.

Από το 1995 ως εξειδικευμένος Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος δραστηριοποιείται σε όλες τις εφαρμογές της Κλινικής, Αισθητικής και Επεμβατικής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας καθώς και στις συνεχώς εξελισσόμενες εφαρμογές Laser και Ιατρικής Αισθητικής, εκπαιδεύοντας και άλλους ιατρούς.

Την περίοδο 1995 – 2008, παρείχε Δερματολογική – Αφροδισιολογική περίθαλψη σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης (Αστυνομικούς – Πολιτικό Προσωπικό) και τις οικογένειές τους, ως υπεύθυνος του Δερματολογικού Τμήματος του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα Δερματολογικά Ιατρεία που διευθύνει παρέχεται πλήρης ενημέρωση και αντιμετώπιση σε όλα τα Δερματολογικά και Αισθητικά προβλήματα.

Ιατρεία:

Βασιλίσσης Σοφίας 96, Αμπελόκηποι (Κεντρικό)

Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 – 20 Βύρωνας (Υποκατάστημα)

 

Γιώργος Ι. Μπούτσικος | Γενικός Χειρουργός
Γιώργος Ι. Μπούτσικος

Γιώργος Ι. Μπούτσικος | Γενικός ΧειρουργόςΓενικός Χειρουργός

Ο Γιώργος Ι. Μπούτσικος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 με βαθμό Λίαν Καλώς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε για δύο χρόνια εθελοντικά στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο Ιατρείο Μαστού και στην Κλινική της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου και συμμετείχε ενεργά σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2008 υπήρξε μεταπτυχιακός υπότροφος στην Α΄ Ογκολογική Κλινική του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, ενώ για την προσωπική εκπαιδευτική και επιστημονική επιμόρφωση εργάστηκε εθελοντικά για διάστημα ορισμένων μηνών στο ιδιωτικό ιατρείο του γενικού χειρουργού κ. Μιχαήλ Νικολαΐδη, συμμετέχοντας στα χειρουργεία του στο θεραπευτήριο “ΣΩΤΗΡ” και στο ιδιωτικό Παθολογικό-Καρδιολογικό ιατρείο του καρδιολόγου κ. Τσολάκη Ηλία και της Παθολόγου κ. Κοπελιάς Μαρίας.

Από τον Μάρτιο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2014 ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ εργάστηκε ως Υπεύθυνος και εκπρόσωπος της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής στο Ογκολογικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και ως Υπεύθυνος λειτουργίας του Ιατρείου Μαστού του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια και έως τον Απρίλιο του 2016 εργάστηκε στο εξωτερικό Χειρουργικό Ιατρείο στην κλινική Λευκός Σταυρός και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης των κλινικών Μητέρα, Λευκός Σταυρός, Βιοκλινική, Ρέα, CityClinic, Metropolitan.

Τον Ιούλιο του 2016 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με την περάτωση εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Ανατομική συσχέτιση της συμπαθητικής νεύρωσης στην αιτιοπαθογένεια του καρκίνου του μαστού».

Από τον Απρίλιο του 2016 έως σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής – Χειρουργός Τμήματος Χειρουργικής Μαστού στο Νοσοκομείο “ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ”.

Συμμετέχει συστηματικά σε σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα και ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια συμμετέχοντας με σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης, έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός συνεργάτης στην ελληνική έκδοση του συγγράματος «Σύγχρονη Χειρουργική Θεραπευτική» του John L. Cameron (Cameron’s Current Surgical Therapy), υπό τη γενική επιμέλεια του κ. Ευστάθιου Παπαλάμπρου, Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό».

Μιλά πολύ καλά αγγλικά.

Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών

  • ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών)
  • ΕΜΚΑΠΕΣ (Εταιρεία Μελέτης Καρκίνων Πεπτικού Συστήματος)
  • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης | Αναισθησιολόγος
Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης | Αναισθησιολόγος

Αναισθησιολόγος

Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης | ΑναισθησιολόγοςΟ Χρυσοβαλάντης Ποθητάκης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Ειδικεύθηκε στην Αναισθησιολογία στα νοσοκομεία 401 Γ.Σ.Ν.Α. και Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», ενώ μετεκπαιδεύθηκε για ένα έτος στην Καρδιοαναισθησιολογία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Έχει εκπαιδευθεί σε σεμινάρια ανανηπτών για βασική και προηγμένη υποστήριξη της ζωής, διαχείρισης αεραγωγού, ινοπτικής διασωλήνωσης – εκλεκτικής διασωλήνωσης ενός βρόγχου, ενώ έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης.

Έχει παρουσιάσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες του διαδικτυακά καθώς και σε περιοδικά του εξωτερικού.

Εργάζεται ως Αναισθησιολόγος Ιατρός στο Αναισθησιολογικό Τμήμα και στη Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική των Ενόπλων Δυνάμεων του 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Μέλος

  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  • Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρία
  • Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Αεραγωγού
  • European Resuscitation Council
  • European Association of Cardiothoracic Anaesthesiologists

 

Γιάννης Λουλακάς | Ακτινοδιαγνώστης
Γιάννης Λουλακάς

Γιάννης Λουλακάς | ΑκτινοδιαγνώστηςΑκτινοδιαγνώστης

Ο Γιάννης Λουλακάς γεννήθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός στη Μυτιλήνη εκτελώντας και χρέη αγροτικού ιατρού. Εξειδικεύθηκε στην Ακτινοδιαγνωστική στο Ν.Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμιγκ» και στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Στη συνέχεια εργάστηκε για διάστημα δύο ετών στο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Αθηνών «Ιπποκράτης -Euromedica», ως επιστημονικός συνεργάτης (ιατρός υπερήχων-triplex), ενώ ακολούθως θήτευσε στο Π. Γ. Νοσοκομείο Πατησίων, ως επικουρικός επιμελητής στο τμήμα του Αξονικού Τομογράφου.

Το 2008 εντάχθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, και ως στρατιωτικός ιατρός τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση επιμελητή του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος στον Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συγχρόνως, συνεργάστηκε με ιδιωτικά θεραπευτικά Ιδρύματα ως επιστημονικός υπεύθυνος – ιατρός στο τμήμα του Αξονικού τομογράφου της γενικής κλινικής Πειραιά «Παναγία Οδηγήτρια» για έντεκα χρόνια και της Γενικής Κλινικής Αθηνών «Λευκός Σταυρός» στο τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου για οκτώ χρόνια. Σήμερα, εργάζεται στο Τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου στο Διαγνωστικό Κέντρο «Ιατρόπολις» και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Υπερήχων στο Διαγνωστικό Κέντρο «Βιοΐαση». Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

 

Λεωνίδας Λυκούρας | Νοσηλευτής
Λεωνίδας Λυκούρας

Νοσηλευτής

Ο Λεωνίδας Λυκούρας φοίτησε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, από όπου αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως Νοσηλευτής για διάστημα λίγων μηνών στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «ΡΕΣΤΕΙΟΝ». Από τον Ιούνιο του 2008 έως το Νοέμβριο του 2012 εργάστηκε στην Κλινική Γρηγοριάδη, Θεραπευτήριο «Σωτήρ», στο Παθολογικό & Χειρουργικό τμήμα ως Προϊστάμενος νοσηλευτής του γαστρεντερολογικού τμήματος και ως Υπεύθυνος ιατρικού υλικού και αποθεμάτων.

Στη συνέχεια και για διάστημα δύο ετών εργάστηκε στον Ο.Κ.Α.Ν.Α. στο πιλοτικό πρόγραμμα υποκατάστασης στις φυλακές Κορυδαλλού του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών.

Παράλληλα με την εργασία του ως μόνιμο προσωπικό, από το 2008 έως το 2015 εργάστηκε στο πρόγραμμα Νοσηλεία κατ’ οίκον – φροντίδα ασθενών και ως εξωτερικός συνεργάτης – νοσηλευτής σε γαστρεντερολογικά ιατρεία, υπεύθυνος ιατρικού υλικού και αποθεμάτων.

Από το 2015, ο Λεωνίδας Λυκούρας εργάζεται ως νοσηλευτής στην EPIDERMICA – προϊόντα, επιθέματα και επιδεσμικό υλικό για ασθενείς με χρόνια τραύματα.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσής του στον τομέα ενδιαφέροντός του, συμμετέχει σε σεμινάρια και συμπόσια, ενώ στις γνώσεις του περιλαμβάνεται η χρήση υπολογιστή και συστημάτων (ECDL) και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

 

Γιώργος Τόπακας | Βιολόγος
Γιώργος Τόπακας

Γιώργος Τόπακας | ΒιολόγοςΒιολόγος

Ο Γιώργος Τόπακας είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (1975). Με την ολοκλήρωση των σπουδών του συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, με θέμα «Τα ένζυμα και οι ορμόνες της γλυκολυτικής οδού».

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε για διάστημα ενός έτους σε φαρμακευτική εταιρία και στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε για δύο έτη (1981-1983) στο Τμήμα Αιμοδοσίας – Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Από το 1983 έως σήμερα εργάζεται Εργαστήριο Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (ανίχνευση αντιγόνων ιστοσυμβατότητας ανίχνευση κυτταροτοξικών αντισωμάτων, έλεγχος αυτοανοσίας, προσδιορισμός πρωτεϊνών οξείας φάσης). Στον τομέα της εξειδίκευσής του εντάσσονται οι καλλιέργειες κυττάρων που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών και νεφρού, οι καλλιέργειες ινοβλαστών και κερατινοκυττάρων καθώς και η μεταμόσχευση τους σε ασθενείς με εγκαύματα και ουλές.

Το 2007 έλαβε υποτροφία από το «Mediterranean Council for Burns and Fire Disaster , WHO and UN» για το εργαστήριο καλλιεργειών ινοβλαστών και κερατινοκυττάρων του Νοσοκομείου Civico Benfrateli στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσής του έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει αναπτύξει εκπαιδευτική, ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα με σχετικές ανακοινώσεις.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

 

Ειρήνη Καρχιλάκη | Βιολόγος
Ειρήνη Καρχιλάκη

Ειρήνη Καρχιλάκη | ΒιολόγοςΒιολόγος

Η Ειρήνη Καρχιλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και το 1981 αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος Αθηνών και στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε έως και το 1983 στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Βιοχημικό Εργαστήριο, Τμήμα Αιμοδοσίας – Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το 1999, έπειτα από επιτυχή παρακολούθηση στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το πτυχίο της ως Βιολόγος.

Από το 1983 έως σήμερα, εργάζεται ως Βιολόγος στο Εργαστήριο Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (ανίχνευση αντιγόνων ιστοσυμβατότητας, ανίχνευση κυτταροτοξικών αντισωμάτων, έλεγχος αυτοανοσίας, προσδιορισμός πρωτεϊνών οξείας φάσης). Έχει εξειδικευθεί στις καλλιέργειες κυττάρων που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών και νεφρού και στις καλλιέργειες ινοβλαστών και κερατινοκυττάρων.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσής της έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει αναπτύξει εκπαιδευτική, ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα με σχετικές ανακοινώσεις.