Χειρουργικό Laser Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2)

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η σύγχρονη ιατρική χαρακτηρίζεται από σημαντικά επιτεύγματα, όσον αφορά στις εξελιγμένες χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισης ποικίλων παθήσεων. Ανάμεσα σε αυτές, εξέχουσα θέση κατέχει η χρήση του χειρουργικού Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2), το οποίο εφαρμόζεται σε περιστατικά μη καρκινικών αλλά και καρκινικών δερματικών βλαβών.
  Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) πραγματοποιείται είτε μέσω παλμικής ενέργειας φωτός ή με συνεχείς δέσμες φωτός οι οποίες παρέχονται σε σχέδιο σάρωσης. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται απόλυτη στόχευση στην πάσχουσα περιοχή, καθώς οι λεπτές στιβάδες του δέρματος αφαιρούνται, αφήνοντας ανεπηρέαστους τους γύρω υγιείς ιστούς.

  Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

  Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εφαρμόζεται σε μια σειρά δερματικών βλαβών που προκαλούνται από ποικίλες παθήσεις. Μερικές από αυτές είναι:

  Πώς εφαρμόζεται το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

  Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συνιστά μια ελάχιστα επεμβατική πράξη, η οποία εφαρμόζεται υπό αναισθησία, είτε τοπική είτε γενική, ανάλογα με την πάθηση, την έκταση του προβλήματος και τη γενικότερη υγεία του ασθενούς. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία πραγματοποιείται με τη χορήγηση αναισθησίας τοπικά. Συνήθως το αναισθητικό που χρησιμοποιείται είναι η ξυλοκαΐνη, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα τοπικά αναισθητικά. Πριν τη διενέργεια της επέμβασης, ο γιατρός ενημερώνει εκτενώς τον ασθενή σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της επέμβασης με το Laser.

  Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2 Laser) έχει σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στην αντιμετώπιση της βλάβης όσο και στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό έγκειται στον ελάχιστα επεμβατικό του χαρακτήρα και στο γεγονός ότι οι ιστοί που βρίσκονται πέριξ της περιοχής που έχει υποστεί βλάβη παραμένουν ανέπαφοι από περιττούς καυτηριασμούς και εργώδεις χειρισμούς.

  Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη και συνήθως δεν ξεπερνά τη μισή ώρα.

  Χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) – Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα;

  Το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συγκεντρώνει πληθώρα πλεονεκτημάτων, σε σχέση με τις κλασικές χειρουργικές μεθόδους. Ο γενικός χειρουργός – πρωκτολόγος, Δρ Ιωάννης Δοντάς, με πολυετή εμπειρία στην εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών τεχνικών, πραγματοποιεί το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην πρότυπο κλινική Laser Surgery, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα στους ασθενείς.

  Τα σημαντικότερα από τα πλεονεκτήματα είναι:

  • Φιλική προς τον ανθρώπινο οργανισμό τεχνική
  • Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία
  • Ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για την αντιμετώπιση ποικίλων δερματικών παθήσεων
  • Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία (σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες)
  • Ο μέσος όρος διάρκειας της διαδικασίας είναι 10-20 λεπτά
  • Χαρακτηρίζεται από απουσία πόνου και ενοχλήσεων στο μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών
  • Δεν απαιτεί νοσηλεία, γεγονός που επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του
  • Εξασφαλίζει μια ιδιαίτερα εύκολη μετεγχειρητική περίοδο, καθώς δε δημιουργεί κάποιο τραύμα και έτσι ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται με αλλαγές επιθεμάτων, κ.α.
  • Συνήθως δεν απαιτείται κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή έπειτα από την επέμβαση
  • Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο
  • Μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες υποτροπής

  Πόσο κοστίζει το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2);

  Παράμετροι όπως ο βαθμός σοβαρότητας του προβλήματος, η έκταση της βλάβης, καθώς και το μέγεθος της πολυπλοκότητας που θα απαιτηθεί για τη διενέργεια του χειρουργικού Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2), θα ορίσουν το κόστος της επέμβασης.

  Εντούτοις, ο ασθενής που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη αυτή τεχνική, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το κόστος κυμαίνεται σε προσιτά για το ευρύ κοινό επίπεδα.

  Επικοινωνία Επικοινωνία