Θεραπεία Των Αιμορροΐδων Με Τη Μέθοδο Laser LHP®

Θεραπεία Των Αιμορροΐδων Με Τη Μέθοδο Laser LHP®

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η θεραπεία των αιμορροΐδων με τη μέθοδο Laser LHP® σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση μιας πάθησης που επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Πρόκειται για τεχνολογία τελευταίας γενιάς η οποία προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και εξαλείφει τις διογκωμένες αιμορροΐδες με απόλυτη ασφάλεια και σε ελάχιστο χειρουργικό χρόνο.
  Η μέθοδος Laser LHP® διενεργείται σε όλα τα σύγχρονα ιατρικά κέντρα και αποτελεί κύρια επιλογή, με σκοπό τα άμεσα αποτελέσματα και τη λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία του ασθενούς.

  Πώς δημιουργούνται οι αιμορροΐδες και σε ποια στάδια διακρίνονται;

  Η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί μια από τις συχνότερες πρωκτολογικές παθήσεις και απαντάται σε μεγάλο αριθμό ατόμων.
  Ως φυσιολογικές ανατομικές δομές του ανθρώπινου σώματος, οι αιμορροΐδες συντελούν στη σωστή λειτουργία του σφιγκτήρα, ο οποίος συγκρατεί τα κόπρανα και τους επιτρέπει την έξοδο από τον πρωκτό. Η αιμορροϊδοπάθεια αφορά στη διόγκωση των αιμορροΐδων και προκαλείται κυρίως από τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στη διόγκωσή τους, όπως η κακή διατροφή, η μακρόχρονη καθιστική θέση, η παχυσαρκία, κ.α.
  Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εσωτερικές και εξωτερικές, ενώ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους ταξινομούνται ως εξής:

  • Αιμορροΐδες 1ου σταδίου
   Δεν προεξέχουν από τον πρωκτό και μπορούν να εντοπιστούν με πρωκτοσκόπηση.
  • Αιμορροΐδες 2ου σταδίου
   Προεξέχουν από τον πρωκτό, κυρίως κατά την κένωση ή την άσκηση πίεσης, όμως έπειτα επιστρέφουν αυτόματα στη θέση τους (ανατάσσονται).
  • Αιμορροΐδες 3ου σταδίου
   Προεξέχουν από τον πρωκτό κατά την κένωση ή την άσκηση πίεσης και δε μπορούν να αναταχθούν αυτόματα, παρά μόνο με το δάκτυλο.
  • Αιμορροΐδες 4ου σταδίου
   Προεξέχουν μόνιμα από τον πρωκτό και η ανάταξή τους δεν είναι δυνατή ούτε με το δάκτυλο.

  Ο πρωκτολόγος Δρ Ιωάννης Δοντάς, με πολυετή εμπειρία στη σύγχρονη αντιμετώπιση των πρωκτολογικών παθήσεων, εφαρμόζει τη μέθοδο Laser LHP® σχεδόν σε όλα τα στάδια της αιμορροϊδοπάθειας, στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο της κλινικής Laser Surgery ή σε συνεργαζόμενες Κλινικές, εξασφαλίζοντας άριστα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

  Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος Laser LHP® στη θεραπεία των αιμορροΐδων;

  Η μέθοδος Laser LHP® εφαρμόζεται με τη χρήση γεννήτριας παραγωγής διοδικού Laser. H ενέργεια αυτή του Laser δρα θεραπευτικά, χωρίς όμως να λειτουργεί σα νυστέρι (laser κοπής). Με τη συγκεκριμένη μέθοδο επιτυγχάνεται ακριβής στόχευση στους διογκωμένους αιμορροϊδικούς ιστούς, αφήνοντας ανέπαφες τις γύρω υγιείς περιοχές. Η χρήση του διοδικού Laser μήκους κύματος 1470nm, μαζί με την οπτική ίνα κωνικής εκπομπής, εξασφαλίζουν απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια που απαιτούνται για την εκτέλεση της συγκεκριμένης τεχνικής.

  Με την ολοκλήρωση της επέμβασης, τα συμπτώματα υποχωρούν άμεσα, ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο και οι αιμορροϊδικοί όζοι σταδιακά συρρικνώνονται.

  Πλεονεκτήματα της μεθόδου Laser LHP® για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων

  Η μέθοδος Laser LHP® συγκεντρώνει πληθώρα πλεονεκτημάτων, εκτοπίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις περισσότερες φορές το κλασικό ανοικτό χειρουργείο από τις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι:

  • Ασφάλεια και ακρίβεια
  • Δε δημιουργούνται τομές
  • Αναίμακτη διαδικασία
  • Ελάχιστος χειρουργικός χρόνος – περίπου 20-30 λεπτά
  • Νοσηλεία μερικών ωρών
  • Άμεση επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά του
  • Καλύτερη μετεγχειρητική πορεία (σχεδόν χωρίς πόνο)
  • Ταχύτερη ανάρρωση (περίπου 1 εβδομάδα)
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (λόγω απουσίας τομών)
  • Ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων υποτροπής

   

  Επικοινωνία Επικοινωνία