Λεύκανση Πρωκτού Με Laser: Κορυφαία Τεχνολογική Εξέλιξη

Λεύκανση Πρωκτού Με Laser: Κορυφαία Τεχνολογική Εξέλιξη

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η λεύκανση πρωκτού με laser αποτελεί μία αισθητική θεραπεία. Στόχος της είναι η βελτίωση της εικόνας της περιοχής γύρω από τον πρωκτό. Η επιδερμίδα γύρω από τον πρωκτό είναι συνήθως σκουρόχρωμη και αυτό μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια και αμηχανία στην ερωτική ζωή ενός ατόμου. Η λεύκανση του πρωκτού με laser αναδιαμορφώνει το χρώμα στην περιπρωκτική περιοχή και έτσι η επιδερμίδα αποκτά χρωματική ομοιομορφία.

  Υπάρχουν πολλές μέθοδοι λεύκανσης του πρωκτού. Αυτές περιλαμβάνουν ειδικές κρέμες ή χημικό peeling που αφενός λευκαίνει το δέρμα της περιοχής, αφετέρου, όμως, το αποτέλεσμα που προσφέρουν δεν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Η πιο υγιής θεραπεία που δεν έχει αρνητικές συνέπειες στο σώμα και παρέχει μόνιμο αποτέλεσμα είναι η λεύκανση του πρωκτού με laser.

  Είναι ασφαλής η λεύκανση πρωκτού με laser;

  Οι λόγοι που δημιουργούν την σκούρα απόχρωση στην συγκεκριμένη περιοχή σχετίζονται είτε με την τριβή, είτε με τις ορμονικές μεταβολές ή με τη μεγάλη ποσότητα έκκρισης μελανίνης. Η διαδικασία λεύκανσης με τη χρήση laser είναι με διαφορά η πιο ασφαλής επιλογή. Εξασφαλίζει σίγουρη προστασία από λοιμώξεις και σοβαρές δερματικές φθορές. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και μπορεί να χρειαστούν από μία έως και αρκετές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί η λεύκανση. Η εφαρμογή laser θα πρέπει να εκτελείται πάντα από κάποιον εξειδικευμένο και έμπειρο γιατρό – πρωκτολόγο, με τον οποίο θα έχει δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης.

  Είναι επώδυνη η λεύκανση πρωκτού με Laser;

  Η εφαρμογή laser στην περιπρωκτική περιοχή δεν είναι επώδυνη. Κάποιες φορές εφαρμόζεται, πριν την διαδικασία, μια ειδική αναισθητική κρέμα που λειτουργεί αποτελεσματικά ενάντια στον πόνο. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά όχι σε βαθμό που προκαλεί δυσαρέσκεια στον ασθενή. Σε περίπτωση που μετά τη συνεδρία ο ασθενής νιώσει κάψιμο, τότε αντιμετωπίζεται με ένα απλό παυσίπονο.

  Ωστόσο, πριν τη συνεδρία laser είναι σημαντικό να γίνει η σωστή προετοιμασία από τον ασθενή. Επιβάλλεται η χρήση άνετων και βαμβακερών εσωρούχων, λίγες μέρες πριν τη συνεδρία, ώστε να αποφευχθούν ερεθισμοί στην περιοχή. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο ασθενής χρειάζεται να απέχει από δραστηριότητες που μπορεί να επιβαρύνουν την περιοχή με έντονη τριβή ή ερεθισμούς. Οι γυμναστικές ασκήσεις που στηρίζονται στον κορμό του σώματος, η σεξουαλική επαφή και η αποτρίχωση είναι οι πιο σημαντικές.

  Μετά την λεύκανση πρωκτού πώς φροντίζω την περιπρωκτική περιοχή;

  Μετά από κάθε θεραπεία, ακόμη κι αν πρόκειται για αισθητική θεραπεία, χρειάζεται ένα διάστημα φροντίδας στην περιοχή. Το πόσο θα διαρκέσει η περίοδος αποθεραπείας εξαρτάται από το δέρμα του ασθενή αλλά και από το πώς ο οργανισμός εισπράττει τη θεραπεία. Αν εμφανιστούν τοπικές ενοχλήσεις που δεν υποχωρούν μετά από μία εβδομάδα, ο ασθενής μπορεί να φροντίσει την περιοχή με τους εξής τρόπους κατόπιν ιατρικής οδηγίας:

  • Εφαρμογή καταπραϋντικής κρέμας
  • Αποχή από δραστηριότητες που απαιτούν έντονη σωματική εμπλοκή
  • Αποφυγή δραστηριοτήτων που προκαλούν τριβή στη συγκεκριμένη περιοχή
  • Αποφυγή στενών εσωρούχων
  • Αποχή από τη σεξουαλική επαφή

  Επικοινωνία Επικοινωνία